Érvényes pályázatok: újak, kiírók szerint, érvényesség szerint, tárgymutató szerint, módosultak
Pályázatok Pályázatok
Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
A Debreceni ajtók
Kiíró:
Az Európa Kulturális Fővárosa Debrecen 2023 Programiroda
Határidő:
03/31/2018
Érvényes:
03/31/2018
Tárgymutató:
fotópályázat, Debreceni ajtók
Pályázhat:
bárki
A kiíró(k) adatai
Napi Pályázati Értesítő >>>

"A DEBRECENI AJTÓK" - FOTÓPÁLYÁZAT

Az Európa Kulturális Fővárosa Debrecen 2023 Programiroda Debrecen Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának támogatásával meghirdeti Szabó Magda születésének centenáriuma alkalmából bemutatott "A debreceni ajtók" című pályázatának második fordulóját amatőr fotósok számára, határon innen és túl.

PÁLYAMŰ KRITÉRIUMAI:
Szabó Magda Az ajtó című regénye által megihletett pályaműveket várunk, melyek a regényhez hasonlóan bemutatják az ajtó mögött megbújó egyéni, családi történetet, egy rejtett világot. A XVIII. században Debrecen város mély árkokkal körbezárt belső magjába hat kapun és hat ajtón keresztül lehetett átjutni. Ezek a kapuk határozták meg a város szerkezetét és a hat főutcát. A pályázat során olyan fényképeket várunk, amelyek ajtót nyitnak egy másik világba és túlmutatva a fényképészet tárgyiasító gesztusán élő, önálló teret hoznak létre a néző számára. A kép megnyithatja időkapuként Debrecen középkori legendáit, rituáléit, de rejthet olyan belső teret is, mint Szabó Magda Az ajtó című regényében Emerenc végzetesen zárt ajtaja. Ez a kapu mindenkinek más utat jelenthet, a pályamű tematikai kritériuma csupán az, hogy helyszínében vagy asszociációjában hangsúlyosan és nyilvánvalóan kapcsolódjon Debrecen városához és Szabó Magda szellemiségéhez, művei gazdag emberi minőségéhez.
- műfaj: szabadon választott
- technika: szabadon választott (de a fotográfia széles eszköztárából és szellemiségéből merítsen)
- méret: maximum 100 x 100 cm-es
A tárlatra maximum 5 darab előhívott, kidolgozott, papírkép művet adhat be a pályázó. A képeket Seres Géza fotóművész és az EKF Debrecen 2023 Programiroda zsűrizi. A zsűri által elbírált képeket Debrecenben és a Városok és Falvak Szövetségének több városában mutatjuk be 2018 decemberéig. A zsűri által legjobbnak ítélt három alkotás díjazásban részesül. A beküldött képek a későbbiekben nyomtatott katalógus formájában jelennek meg, illetve Facebook oldalunkon külön albumban kapnak helyet. A katalógus és az album készítéséhez kérjük a benyújtott pályaművek digitális reprodukcióját (RGB színtér, 300 dpi felbontás, a kép hosszabbik oldala 2500 dpi, jpg vagy tif formátum) elektronikus adathordozón vagy e-mail címünkre elküldeni.

Beküldési határidő: 2018. 03. 31.
A nevezés ingyenes. A nevezési lap letölthető a következő linken: http://bit.ly/adebreceniajtok_
A pályázat benyújtása az EKF Debrecen 2023 Programirodában személyesen vagy postai úton. Címünk: 4025 Debrecen, Simonffy u 2/A II/13.
További információ: Kocsány Ágnes, kreatív szervező agnes.kocsany@debrecen2023.info.hu
https://www.facebook.com/notes/debrecen-2023-eur%C3%B3pa-kultur%C3%A1lis-f%C5%91v%C3%A1rosa-p%C3%A1ly%C3%A1z%C3%B3/a-debreceni-ajt%C3%B3k-fot%C3%B3p%C3%A1ly%C3%A1zat/1627011217387681/

Ingyenes e-mail tanfolyam
Legalább ennyit a
forrásteremtésről címmel
Magam csináljam vagy bízzak meg egy szakembert?  Akármelyik utat választja van egy minimum, amit mindenképpen tudnia kell.
Ha Ön(ök) csinálják, akkor magától értetődő, hogy érteni kell hozzá, ha mást bíznak meg, akkor annyi tudásra lesz szükségük, hogy tudjanak megrendelni és átvenni.
Ezt a tudást szerezheti meg ezen a tanfolyamon, ami egyben jó alap arra, hogy ha saját maga vág bele könnyű legyen hozzátanulni.

Ne csak olvassa és nézze (filmek is lesznek a leckékben), csinálja is.
A forrásteremtésnél ezt alig kell magyarázni, hiszen elméletben forrást szerezni enyhén szólva marhaság.
Ezért arra kérem, hogy az egyes levelekben olvasottakat azonnal valósítsa meg a gyakorlatban.
Ne feledje, akármilyen kis lépés sokkal többet ér, mint az álldogálás a rajtvonalnál...
Az egyes leckéket e-mailben kapja meg, hetente egyet.
Jó tanulást és eredményes forrásszerzést kívánok!
Huszerl József szerkesztő
Itt iratkozhat fel

Távoktatási tanfolyamainkAjánló
Én-márka építés távoktatási tanfolyam
Bővebben a tanfolyamról >>>
Hírek a Főoldalról


Ingyenes hírlevelünkre
itt iratkozhat fel

Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
Vissza
Felhasználási feltételek
Adatvédelem
Levél a szerkesztőnek
Médiaajánlat
Impresszum