Érvényes pályázatok: újak, kiírók szerint, érvényesség szerint, tárgymutató szerint, módosultak
Pályázatok Pályázatok
Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
Junior Fény Mestere - junior master of light
Kiíró:
Lisys-Project Kft.
Határidő:
02/18/2018
Érvényes:
02/18/2018
Tárgymutató:
díj, Junior Fény Mestere
Pályázhat:
minden magyarországi felsőfokú intézmény, pályázathoz köthető tanszékén alapképzésben vagy mesterképzésben résztvevő, vagy doktori intézetében foglalkoztatott korábban diplomázott hallgatója
A kiíró(k) adatai
Napi Pályázati Értesítő >>>

"JUNIOR MASTER OF LIGHT”
Nívódíj elnyerésére

A Nívódíjat a Fény Nemzetközi Éve alkalmából alapította a LISYS-PROJECT Kft.,
a díj támogatója az ERCO Lighting GmbH
A Lisys-Project Kft. és az ERCO Lighting GmbH magyarországi képviselete világítástechnikai pályázatot ír ki világítási terv és/vagy látványterv elkészítésére.
A Junior Master of Light díjat a Lisys-Project Kft. alapította, támogatója az ERCO Lighting GmbH Magyarországi Kereskedelmi Képviselete. A díjjal az alapító azoknak a hallgatóknak a tevékenységét, alkotó munkáját kívánja elismerni, akik gondolataikkal, újító ötleteikkel, világítási terveikkel, a megszokottól eltérő szemléletükkel hozzájárulhatnak a hazai világításkultúra fejlődéséhez.
A Junior Master of Light hallgató díjat szakmai zsűri ítéli oda, ami valós szakmai elismerést jelent a győztes pályázónak. A pályázatot nagy sajtó figyelem övezi, a győztes pályázó neve a szakmai fórumokon ismertté válik, komoly hazai - és a fődíjnak köszönhetően - nemzetközi kapcsolatokat alakíthat ki, amelyek a karrierépítésben nagy előnyt jelentenek.
Nem elvárás a 2 oldalnál hosszabb pályázati dokumentáció, viszont legalább olyan terjedelem szükséges, amely lehetővé teszi a pályamű részletes bemutatását, képpel illusztrált kifejtését.
- A pályázat beadási határideje: 2018. február 18.
- Nevezési díj nincs.

A PÁLYÁZAT CÉLJA
A Junior Master of Light pályázat célja, hogy azon felsőoktatásban tanuló világítástervező, építész, belsőépítész, tárgytervező, képzőművész, iparművész, elektromos tervező tanulmányokat folytató hallgatók kezdeményező tevékenységét elismerje.
A pályázat elsődleges célja a világítási kultúra fejlődésének támogatása azáltal, hogy az innovatív megoldásokat megfogalmazó, a világításhoz és fényhez kreatív módok közelítő pályázók munkáját elismeri és a pályázók számára ismertséget és szakmai kapcsolatokat alakít ki.
A Junior Master of Light díj odaítélésével a pályázat alapítója és támogatója azoknak a hallgatóknak a munkáját kívánja díjazni, akik:
- integráló gondolkodásmóddal,
- újfajta, magasabb minőséget célzó tervezési módszerekkel,
- világítástervezéssel kapcsolatos kutatási eredménnyel,
- új szakmai szemlélettel,
- új, saját fejlesztésű világítási eszközzel vagy világításban használható tárggyal, technológiával
- vagy egy komplex tervezési folyamat akár egy kis részletében a fentiek bármelyikének létrehozásával
- meghatározó tényezővé teszik a világítást az épített környezet részeként vagy
- alkotásuknak élménynövelő ereje van.
Az alapító szándéka szerint a díj 2015-től minden évben meghirdetésre kerül.

A PÁLYÁZÓK KÖRE
A pályázaton részt vehet minden magyarországi felsőfokú intézmény, pályázathoz köthető tanszékén alapképzésben vagy mesterképzésben résztvevő, vagy doktori intézetében foglalkoztatott korábban diplomázott hallgatója. Egy pályázó vagy alkotóközösség egy munkával pályázhat a díjra. A hallgatók nemzetiségében nincs kötöttség.
Továbbá várjuk mindazon felsőoktatásban tanuló hallgatók pályázatát, akik úgy érzik, hogy a pályázat céljánál felsoroltakhoz nem tudják szellemi alkotásukat besorolni, de szellemiségéhez tudnak csatlakozni.

BEADANDÓ PÁLYÁZATI ANYAG
A díjra világítási koncepciótervvel, sorozat-gyártható eszközzel, egyedi eszközzel, alkotással, berendezéssel és nem tárgyiasítható pályamű bemutatásával lehet pályázni.
A pályázat beadási határideje: 2018. február 18.
A pályázati anyagnak minden esetben az alábbiakat kell minimálisan tartalmaznia:
- kitöltött nevezési lap és mellékelt fényképek VAGY
- külön lapon a pályaműnek a pályázat célkitűzése szempontjából való összefoglalása legfeljebb 100 szóban
- nyilatkozat arról, hogy a beadott pályázati anyag a Pályázó/alkotó közösség szellemi terméke a megvalósult világítási berendezésről, eszközről, alkotásról készült fotók, vagy ha a műfaja úgy kívánja meg, más digitális formátumok (pl. video vagy panoráma)
KIÍRÓ, NEVEZÉSI DÍJ
- Nevezési díj nincs. A hallgatói Nívódíj kiírója, a díj alapítója a LISYS-PROJECT Kft., támogatója az ERCO Lighting GmbH Magyarországi Kereskedelmi Képviselete.

A GYŐZTES PÁLYAMŰ DÍJAZÁSA
A JUNIOR MASTER OF LIGHT díjat 1 fő vagy egy maximum 3 főből álló alkotóközösség kaphatja meg. A győztes pályaművet benyújtó pályázó vagy alkotóközösség összetett díjazásban részesül, mely az alábbiakból áll:
- 2018-ben szervezett, több napos, gyárlátogatással egybekötött szakmai út az ERCO Lüdenscheid-i központjába (maximum 3 fő részére).
- "A JUNIOR MASTER OF LIGHT 2017” elismerő oklevél
- "A JUNIOR MASTER OF LIGHT 2017” felirattal ellátott emlékdíj
- Minden kommunikációjában jogosult használni A Junior Master of Light 2017 elnevezést
További kiemelkedő pályaműveket a zsűri elismerő oklevéllel díjazhat.

A PÁLYÁZAT LEBONYOLÍTÁSA
A pályázat lebonyolításának folyamata az alábbi:
- a Pályázó a pályázati leírás alapján tud pályázni a honlapról letölthető, kitöltött nevezési lap és fényképek egyidejű feltöltésével
- a Pályázó a honlap "Pályázok” menü pontja alatt megadja személyes adatait, majd ugyanezen a felületen feltölti nevezési lapját és a pályázathoz kapcsolódó képeket, videókat
- a Pályázat feltöltését követően annak módosítására nincs lehetőség. A pályázatok feltöltésének határideje 2018. február 18.
- a pályázat sikeres feltöltéséről Pályázó megerősítő visszajelzést kap
- díjátadó gála keretében kerül sor a díj átadására 2018 tavaszán

PÁLYÁZATOK ÉRTÉKELÉSE, A ZSŰRI ÖSSZETÉTELE
A díj odaítélése kizárólag szakmai alapon történik, minden üzleti érdektől mentesen. A pályázatokat egy 6 főből álló, széles szakmai kört felölelő zsűri bírálja el. A díj alapítója, a Lisys-Project Kft., illetve a díj létrejöttét támogató ERCO Lighting GmbH Magyarországi Kereskedelmi Képviselete a díj odaítélésében, a zsűrizésben nem képviselteti magát.
A szakmai zsűri tagjai:
- Timóczki-Nagy Márton, Healium Decoration alapítója, a tavalyi győztes pályamű egyik megalkotója
- Kádár Bálint, építész, a KÉK alapítvány elnöke
- Csontos Balázs, a Vígszínház világítástervezője
- Haász Ferenc, a Madebylight alapítója
- Somogyi Krisztina, vizuális intelligencia-kutató
- Szemerey Samu, építész
A zsűri a tagjaiból Elnököt választ, aki a zsűrit és annak döntését képviseli, valamint a díjátadó gálán a nyertes pályázót bejelenti, a pályázatokat általánosan értékeli. A zsűri a pályázatok értékelésének pontrendszerét maga határozza meg oly módon, hogy a kiírás céljait és szellemiségét magába foglaló értékelési szempontrendszert állít fel, és annak mentén bírálja el a pályázatokat.

A DÍJ ÁTADÁSA
Az alapító célja, hogy a díj átadására 2018 tavaszán ünnepélyes környezetben, a lehető legszélesebb szakmai kör részvételével, valamint a lehető legnagyobb sajtónyilvánosságtól övezve kerüljön sor. A nyertes pályázatot a zsűri Elnöke nevezi meg, a díjat a JUNIOR MASTER OF LIGHT díj támogatója, az ERCO Lighting GmbH Magyarországi Kereskedelmi Képviseletének képviselője adja át.
http://afenymestere.hu

Ingyenes e-mail tanfolyam
Legalább ennyit a
forrásteremtésről címmel
Magam csináljam vagy bízzak meg egy szakembert?  Akármelyik utat választja van egy minimum, amit mindenképpen tudnia kell.
Ha Ön(ök) csinálják, akkor magától értetődő, hogy érteni kell hozzá, ha mást bíznak meg, akkor annyi tudásra lesz szükségük, hogy tudjanak megrendelni és átvenni.
Ezt a tudást szerezheti meg ezen a tanfolyamon, ami egyben jó alap arra, hogy ha saját maga vág bele könnyű legyen hozzátanulni.

Ne csak olvassa és nézze (filmek is lesznek a leckékben), csinálja is.
A forrásteremtésnél ezt alig kell magyarázni, hiszen elméletben forrást szerezni enyhén szólva marhaság.
Ezért arra kérem, hogy az egyes levelekben olvasottakat azonnal valósítsa meg a gyakorlatban.
Ne feledje, akármilyen kis lépés sokkal többet ér, mint az álldogálás a rajtvonalnál...
Az egyes leckéket e-mailben kapja meg, hetente egyet.
Jó tanulást és eredményes forrásszerzést kívánok!
Huszerl József szerkesztő
Itt iratkozhat fel

Távoktatási tanfolyamainkAjánló
Én-márka építés távoktatási tanfolyam
Bővebben a tanfolyamról >>>
Hírek a Főoldalról


Ingyenes hírlevelünkre
itt iratkozhat fel

Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
Vissza
Felhasználási feltételek
Adatvédelem
Levél a szerkesztőnek
Médiaajánlat
Impresszum