Érvényes pályázatok: újak, kiírók szerint, érvényesség szerint, tárgymutató szerint, módosultak
Pályázatok Pályázatok
Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
Népi Játékok Fesztiválja Óvodában/Iskolában
Kiíró:
Boglárka Hagyományőrző Kulturális Egyesület
Határidő:
02/15/2019, 03/10/2019, 04/10/2019, 05/10/2019, 06/10/2019, 07/10/2019, 08/10/2019, 09/10/2019, 10/10/2019, 11/10/2019, 12/10/2019
Érvényes:
12/10/2019
Tárgymutató:
népi játékok fesztiválja óvodában/iskolában
Pályázhat:
iskolák, óvodák és bölcsődék Magyarországról, és a Történelmi Magyarország egész területéről; illetve civil szervezetek, társadalmi szervezetek, önkormányzatok, művelődési házak és központok, közhasznú tevékenységet végző cégek, ha zártkörű rendezvényt szerveznek (előre tudják a résztvevők létszámát, pontos adatait)
A kiíró(k) adatai
Napi Pályázati Értesítő >>>

Népi Játékok Fesztiválja Óvodában/Iskolában

A pályázat tárgya: a nyertes pályázó által választott helyszínen egy jó hangulatú tartalmas rendezvényt szervezünk. Az egyesületünk tulajdonában lévő népi, történelmi és logikai játékokat bérleti díj nélkül biztosítjuk (melyek bérleti díja kb. fél millió Ft lenne )

Támogatottak köre: - iskolák, óvodák és bölcsődék Magyarországról, és a Történelmi Magyarország egész területéről; illetve civil szervezetek, társadalmi szervezetek, önkormányzatok, művelődési házak és központok, közhasznú tevékenységet végző cégek, ha zártkörű rendezvényt szerveznek (előre tudják a résztvevők létszámát, pontos adatait)
Ebben kategóriában nem pályázhatnak falunapok, városnapok, fesztiválok szervezői.

Teljes támogatási időszak: 2019. január 20. és 2021. április 10. között megrendezésre kerülő rendezvények.
- Téli időszak: január 1.-április 10. és október 10.-dec. 31.
- Nyári időszak: április 11.-október 9.

Pályázatunk célja: "A tanulók ismerjék meg nemzeti, népi kultúránk értékeit, hagyományait. ... Sajátítsák el azokat az ismereteket, gyakorolják azokat az egyéni és közösségi tevékenységeket, amelyek megalapozzák az otthon, a lakóhely, a szülőföld, a haza és népei megismerését, megbecsülését. Alakuljon ki bennük a közösséghez tartozás, a hazaszeretet érzése", (A Kormány a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 94. § (4) bekezdés b))
Segítséget nyújtsunk az iskoláknak és az óvodáknak abban, hogy a Nemzeti Alaptantervben megfogalmazott elvárásoknak minél magasabb színvonalon tudjanak megfelelni.
Kiíró: a Boglárka Hagyományőrző Kulturális Egyesület a néphagyományok megőrzését tűzte ki célul fesztiválokon szórakoztatva a résztvevőket népi és történelmi játékokkal. A gyermekek foglalkoztatásában nagy tapasztattal rendelkező játékmesterek közel 10 éve vesznek részt ehhez hasonló programokban, a Magor Magyarjai Hagyományőrző Egyesületben, melynek megszűnése után alapították meg jelenlegi szervezetüket. Ezen tapasztalatok felhasználásával dolgozták ki a néphagyományok bemutatását játékok segítségével. Különböző ünnepekhez különböző programokkal kapcsolódunk. A vidám hangulatú közös játék után pozitív élményekkel távoznak a résztvevők, úgy sajátítják el az ismereteket a népszokásokról, hogy a tényleges tanulási folyamat negatív részei felmerülnének a gyerekekben.

A program kellékei óvodáknak
a nyári időszakban:
- Kézzel hajtott kosaras fakörhinta
- 30 féle nagyméretű népi játék az aktuális hagyományok jegyében
- Kézműves játszóház
- Asztali logikai fajátékok
a téli időszakban:
- Kézzel hajtott kosaras fakörhinta vagy Kézműves játszóház (a pályázó döntése)
- 30 féle nagyméretű népi játék az aktuális hagyományok jegyében
- Asztali logikai fajátékok
A program időtartama: kb. 2-3 óra

A program kellékei iskoláknak:
a nyári időszakban:
- 30 féle nagyméretű népi játék az aktuális hagyományok jegyében:
- Íjászatoktatás kipróbálás
- Kézműves játszóház
- Asztali logikai fajátékok
a téli időszakban:
- Íjászatoktatás kipróbálás vagy Kézműves játszóház (a pályázó döntése)
- 30 féle nagyméretű népi játék az aktuális hagyományok jegyében
- Asztali logikai fajátékok
A program időtartama: kb. 2 óra

A program kellékei bölcsődéknek
a nyári időszakban:
- Kézzel hajtott kosaras fakörhinta
- 20 féle nagyméretű népi játék az aktuális hagyományok jegyében
- Kézműves játszóház
- Asztali logikai fajátékok
a téli időszakban:
- Kézzel hajtott kosaras fakörhinta vagy Kézműves játszóház (a pályázó döntése)
- 20 féle nagyméretű népi játék az aktuális hagyományok jegyében
- Asztali logikai fajátékok
  Az éves programunk az évszakok függvényében a következőként alakul (minden megjelölt időszakra más-más játék-összeállítást biztosítunk):
  Téli időszak:
  - A FARSANG jegyében készült, busójárással, kiszebábbal, bolondos zenés-táncos játékokkal a régi fonókból. A gyerekek kézműves tevékenysége az óriás kiszebáb-készítés, melyre a rendezvény folyamán mindenki rátűzheti búját, baját és a végén elégetjük, télűző, busó kezében lévő kolomp megszólaltatása, böllérkirakó, fánkdobó, Lucaszék készítés, libatömő, csirkesöprűző, sólyomreptető, boszorkányles, szarvasűző, óriás malom, hordólovaglás, állatos célbadodó, birkaterelő, patkódobó, katicareptetés, horgászat, bajvívás, halacska szemező, lovagi torna, rovásírásos memória, Toldi erőpróba, páros sí, mini gólyalábak, királyavatás, egyensúlyozó, golyóvezető, puliverseny, mesefa, Mazsola és Tádé.

  - HÚSVÉTI Próbáljuk játékos formában megőrizni a húsvétra jellemző szokásokat. Ebben az időszakban használt játékok: tojáslabirintus, tojásvezető, tojás kapkodó, böllér kirakó, csirke keltető, padlás fosztogató, nyuszietető, tojásfestés,birkaterelő, pillangó, mesefa, csigacsalogató, csirkepofozó, horgászat, patkódobó, mérleg, puliverseny, halacska szemező, évszakkirakó, télűző, hordó lovaglás, libatömés, sólyomreptetés, malom, állatos célbadobó, katicareptetés, rovásírásos memória, páros sí, mini gólyalábak, virágporzás méhecskével.
   - FORRADALMI/VÁRJÁTÉK rendezvények játék-összeállítása: bajvívás, megvívnak a sárkánnyal, hordólovaglás, patkódobó, Toldi erőpróba, várostrom, gólyalábazás, szarvasűző, kötélhúzás, egyensúlyozó, zsákbaugrás, királyavatás, állatos célbadodó, sólyomreptetés, lovagi torna, csirkepofozó, horgászat, bohóc kalapács, páros sí, koszordobó, karikázó, mérleg, mocsárjáró, kirakó, rovásírásos memória, puliverseny, böllér kirakó, malom, diótörő
    - ADVENT: Lucaszékkészítés, boszorkányles, varázsszán, fenyődiszitő, szaloncukor-elkapó, csúcs disz, cukorkásdoboz, gyertyagyújtó, télapócsizma, nyuszietető, diótörő libatömés, sólyomreptetés, vadászat, sajtlabirintus, Mazsola és Tádé, Mikulás puttony, koszorúdobó, hordólovaglás,mérleg, horgászat, böllérkirakó, birkaterelő, halacska szemező, szarvasűző, rovásírás memória, egyensúlyozó,puliverseny, mesefa, malom

    Nyári időszak programjai:
    - GYEREKNAP, NYÁR sajtlabirintus, évszakkirakó, mézgyűjtő, mesefa, sárkányvadászat, hordólovaglás, Mazsola és Tádé, diótörő, várostrom, bajvívás, sólyomreptető, lovagi torna, almaszedés, szőlőszüret, patkódobó, csirkepofozó, horgászat, gólyalábak, páros sí, libatömés, malom, birkaterelő, nyuszi etető, halacska szemező, szarvas űző, rovásírás memória, mérleg, egyensúlyozó, puli verseny, vadászat

    - ŐSZI BETAKARÍTÁS szüret, őszi betakarítások: almaszedés, szőlőszüret, malom, birkaterelő, halacskaszemező, irány a tökház, szarvasűző, évszakkirakó, mézgyűjtő, mesefa, sárkányvadászat, hordólovaglás, katicareptetés, várostrom , bajvívás, karikadobó, mocsárjáró, Toldi erőpróba, zsákban ugrálás, mérleg, egyensúlyozó, golyóvezető, puliverseny, vadászat, sólyomreptető, patkódobó, csirkepofozó, horgászat, gólyalábak, páros sí, nyuszietető
    A rendezvény összköltsége: 650 000 Ft, mely a következő költségekből tevődik össze: a játékmesterek költségei, regisztrációs lapok, díjak: égetett fa érmek - kézműves termék, (melyek értéke 500 Ft/db), alapanyagok, amortizációs költségek, szervezési, lebonyolítási költségek, az eszközök össze és szétszerelési költségei és a játékok bérleti díja.

    Önrész:
    - a téli időszakban: 800 Ft/gyermek (min. 60 résztvevő).
    - a nyári időszakban: 900 Ft/gyermek (min. 70 résztvevő).
    Ez az összeg a következő költségeket tartalmazza: az alapanyagokat, a díjakat (minden gyermek ajándékot kap, egy fába égetett érmet, szalagra fűzve), a diplomákat, a játékmesterek költségeit.
    A rendezvényre meghívhatják a szülőket, rokonokat is, a 14 év feletti vendégek és a pedagógusok ingyen vehetnek részt a rendezvényen. A 2 és 14 év közötti meghívott gyerekek számára érvényes az önrész/gyerek

    Régi pályázóknak: Azon intézmények számára, akikhez a programunkkal már ellátogattunk, akár a Boglárka Hagyományőrző Egyesülettel, akár a Magor Magyarjai Hagyományőrző Egyesülettel az önrész:
    - a téli időszakban: 700 Ft/gyermek (min. 60 résztvevő).
    - a nyári időszakban 800 Ft/gyermek (min. 70 résztvevő).
    Létszámtól függő kedvezmények:
    - 140 fő feletti létszám esetén 50 Ft/fő kedvezmény
    - 250 fő feletti létszám esetén 100 Ft/fő kedvezmény
    Több intézmény összefogva is nyújthat be pályázatot (minden intézmény adatait kérnénk feltüntetni). Ha egy közös helyszínt jelölnek meg, és ha a közös gyereklétszám meghaladja a 140 főt, két rendezvényt tartunk ugyanazon a napon különböző időpontban.
    Szállítási költség: 70 Ft/km (székhely: Tiszakécske)
    A pályázatok benyújtásának módja: az egyesület honlapján keresztül: http://www.fakorhinta.hu Itt előbb regisztrálni kell, majd a választott pályázat formanyomtatványát kitölteni, ezután kinyomtatni, aláírva, lepecsételve PDF vagy JPEG formátumban feltölteni, vagy e-mailben a boglarkahke@gmail.com e-mail címre.

    A pályázati benyújtás határideje:
    I. forduló: 2019. február 15.
    II. Ezt követően minden hónap 10. napja
    Amit a pályázó biztosit: a játékok kipakolásához szükséges terület, engedélyekkel, 500-200 m2
    - asztali logikai játékokhoz 6 db sörpad méretű asztalból
    - kézműves játszóházhoz: 2db asztal, 220V, 1500W
    Elbírálás: A beadási határidőt követően 10 napon belül.
    Ha egy évben több rendezvényre nyújt be pályázatot, a második rendezvénytől a régi pályázóknak szóló kedvezményeket is igényelheti.
    Értesítés: Az elbírálástól számítva max.10 napon belül e-mailben.
    Szerződéskötés: a támogatási döntéséről szóló értesítő levelek tartalmazzák a nyertes pályázók számára a szerződéskötés feltételeit és az ahhoz szükséges dokumentumok beküldési határidejét, módját.
    Érdeklődni lehet: e-mailben a boglarkahke@gmail.comcímen vagy telefonon az egyesület elnökénél. Telefonszám: Lőrincz Teréz 06-70/615 6275.
    Bővebb információ a Boglárka Hagyományőrző Kulturális Egyesület honlapján található: http://www.fakorhinta.hu (képek, videók a játékokról és a már lezajlott rendezvényekről, értékelések, tudnivalók stb.)

    Kiírás ovi, isk 2019.docxŰrlap iskola, óvoda.doc    Ingyenes e-mail tanfolyam
    Legalább ennyit a
    forrásteremtésről címmel
    Magam csináljam vagy bízzak meg egy szakembert?  Akármelyik utat választja van egy minimum, amit mindenképpen tudnia kell.
    Ha Ön(ök) csinálják, akkor magától értetődő, hogy érteni kell hozzá, ha mást bíznak meg, akkor annyi tudásra lesz szükségük, hogy tudjanak megrendelni és átvenni.
    Ezt a tudást szerezheti meg ezen a tanfolyamon, ami egyben jó alap arra, hogy ha saját maga vág bele könnyű legyen hozzátanulni.

    Ne csak olvassa és nézze (filmek is lesznek a leckékben), csinálja is.
    A forrásteremtésnél ezt alig kell magyarázni, hiszen elméletben forrást szerezni enyhén szólva marhaság.
    Ezért arra kérem, hogy az egyes levelekben olvasottakat azonnal valósítsa meg a gyakorlatban.
    Ne feledje, akármilyen kis lépés sokkal többet ér, mint az álldogálás a rajtvonalnál...
    Az egyes leckéket e-mailben kapja meg, hetente egyet.
    Jó tanulást és eredményes forrásszerzést kívánok!
    Huszerl József szerkesztő
    Itt iratkozhat fel

    Távoktatási tanfolyamaink    Hírek a Főoldalról


    Ingyenes hírlevelünkre
    itt iratkozhat fel

    Nyomtatóbarát változat
    A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
    Vissza
    Felhasználási feltételek
    Adatvédelem
    Levél a szerkesztőnek
    Médiaajánlat
    Impresszum